Despre serviciile noastre

Pentru a asigura servicii de cel mai înalt profesionalism, punem la dispoziţia Dvs. numai specialişti care sunt cel puţin absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie din România. 


Cabinetele destinate colaboratorilor


Centrul de Dietetică, Nutriţie Integrativă şi Medicină Complementară Dr. ALBU - Luptătorilor 56, este dedicat în principal asigurării consultanţei necesare acelor persoane care îşi doresc optimizarea stării de sănătate sau a răspunsului la tratamentele medicale convenţionale şi apelând la abordări complementare, bazate pe dovezi ştiinţifice sustenabile dar integrative.

Fondat de dr. Horaţiu Albu în anul 2017, după o experienţă în domeniu de mai bine de 15 ani, Centrul îşi concentrează activitatea şi eforturile în trei direcţii principale: consultaţii şi consiliere pe domeniile de expertiză, educaţie şi cercetare.

În contextual actual, în România, la fel ca şi în restul Europei, tot mai multe persoane consideră că asocierea dieteticii, nutriţiei şi a terapiilor bazate pe schimbarea stilului de viaţă la tratamentele medicale convenţionale poate aduce beneficii cu adevărat considerabile. Ca atare, puşi în faţa acestui fenomen, tot mai mulţi medici şi alţi profesionişti din domeniul sănătăţii încep să realizeze faptul că, dacă aceste cunoştiinţe sunt aplicate cu discernământ şi cu mijloace corecte, coerente şi eficiente, ele pot aduce îmbunătăţiri importante în evoluţia pacienţilor îngrijiţi. Astfel:

-       Îmbunătăţiri se constată şi în speranţa de reuşită a tratamentelor medicale, în calitate mai bună a vieţii pacienţilor cu boli cronice şi degenerative, în reintegrarea mai rapidă a acestora în mediul familial şi în cel de muncă. 

-       Ameliorări marcante au loc la nivelul aspectului şi performanţelor corporale, a încrederii în forţele proprii la toate persoanele aparent sănătoase iar la acestea dar şi la copii, se pot pune premizele unor vieţi îndelungate şi cât mai lipsite de probleme de sănătate, cu performanţe fizice şi intelectuale optimizate.

Ca atare, aceşti profesionişti îşi doresc colaborări şi/sau informaţii (algoritmi, protocoale şi mijloace) prin care să îşi conducă acei pacienţi interesaţi la îndeplinirea acestor deziderate!

Alăturat consilierii acordate pacienţilor noştri, considerăm că cel mai bun mod de a influenţa în sens pozitiv domeniul nostru de expertiză este acela de a participa activ la educaţia celor mai talentaţi dintre profesioniştii interesaţi de fenomen (medici, dieteticieni, nutriţionişti) şi de a îi ajuta la a-şi plasa cunoştiinţele - acumulate şi aprofundate alături de noi - în mecanisme ce le vor permite atât să ajute cât mai mulţi pacienţi cât şi să îşi transmită învăţătura în continuare, către alţii. 

În Centrul de Dietetică, Nutriţie Integrativă şi Medicină Complementară Dr. ALBU - Luptătorilor 56, consilierea dietetică, nutriţională şi de intervenţie în stilul de viaţă este realizată atât de specialiștii proprii cît și de alți profesioniși, colaboratori ai centrului.

La acest moment, specialiștii proprii sunt Dr. Horaţiu Albu (Managerul și Coordonatorul Științific al Centrului), Dieteticienele Lorena Crișan (actualmente și masterand) și Anca Ignat. Toți sunt licenţiaţi ai UMF “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.

Pentru rigurozitatea actului terapeutic, al alegerii şi utilizării mijloacelor de investigaţii, a temelor de cercetare şi de educaţie ne-am ales şi ne vom alege în continuare colaboratorii doar dintre profesioniştii licenţiaţi ai universităţilor de medicină şi farmacie.

Pentru performanţe de excepţie în domeniile noastre de expertiză, la sugestia noastră sau la cererea expresă a pacientului, în cadrul Centrului de Dietetică, Nutriţie Integrativă şi Medicină Complementară Dr. ALBU - Luptătorilor 56, unele dintre consultaţii vor fi multidisciplinare. Pe parcursul acestora se vor aborda elemente din mai multe ramuri terapeutice (clasificare conform legislaţiei actuale din România) în care specialiştii noştri au expertiză.

Totul, astfel construit în jurul pacientului nostru care - dacă îşi doreşte şi solicită aceasta - să plece de la noi cu o imagine completă şi totalmente integrată a Regimului Igieno-Dietetic şi a Intervenţiilor în LifeStyle care îi sunt necesare ca şi o complementare a situaţiei medicale în care se află.


Astfe, terapiile în care avem acum expertiză sunt următoarele:


Diete, Nutriţie şi Stil de Viaţă – Conf. Legii 118 din 2007.

Schimbarea Stilului de Viaţă – Titular: Doctor Horaţiu Albu.

Megavitamine – Titular: Doctor Horaţiu Albu.

Suplimente alimentare – Titular: Doctor Horaţiu Albu.


Practici Farmacologice şi Biologice – Conf. Legii 118 din 2007.

Agenţi antioxidanţi – Titular: Doctor Horaţiu Albu.

Terapii pentru creşterea imunităţii – Titular: Doctor Horaţiu Albu.

 

Dietetică – Conf. Legii 256 din 2015.

Dietetică – Titular: Nutriţionist-Dietetician Lorena Crișan.